Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след

...
Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след
Коментари Харесай

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е преподавател с доста необикновена загадка. Едва след гибелта й хората схващат коя е тя в действителност. Женевиев работи като преподавател по особено обучение в учебно заведение в Дюмонт, Ню Джърси. Прекарва цели 45 години от живота си като учителка.

Според CBS New York Женевиев живее доста спестовно. Тя употребява купони за отстъпка, които намира във вестници и списания, в никакъв случай не е ходила на отмора и заобикаля да купува нови облекла. Тя е изключително пестелива.

Учениците са нейното същинско семейство

Женевиев няма близки родственици. Казва, че учениците са нейното семейство. Тя в действителност желае да им оказва помощ и го прави по всевъзможен метод.

Добросърдечната учителка не сменя работното си място 45 години, а през 1990 година, когато се пенсионира, постоянно посещава учебното заведение, с цел да види по какъв начин се оправят учениците.

 Женевиев Кара

Женевиев умира на 88 години през 2011 година.

Наследството

Няколко седмици след гибелта й учебното заведение, в което работи, получава непредвидена новина. Адвокат се свързва с учебната администрация и споделя, че починалата учителка е оставила крупна сума на учебното заведение в наследството си.

Смайването на шефа и останалите учители е голямо, тъй като никой не е подозирал, че Кара е разполагала със обилни средства.

Тогава тайната на Женевиев излиза наяве. Оказва се, че спестовната учителка е милионерка! В наследството си тя написа, че учебното заведение, в което е работила 45 години, ще получи забележителна сума пари.

Завещаната сума е един милион $!

Бюрократични пречки

Поради известни бюрократични проблеми обаче регионът получава парите едвам през април 2018 година, т.е.

близо 7 години след гибелта на Кара. Чекът е на стойност 1 милион $.

„ Не бях сюрпризиран, че тя щеше да подари нещо “, споделя шефът на учебното заведение в Дюмон Емануеле Триджано пред New York Times, обяснявайки, че учителката е загатнала, че желае да остави нещо на региона, преди да почине.

Той добави: „ Изненадата беше сумата, която тя ни изпрати. “

Дарението в този момент ще отиде за по една стипендия от $25 000 на година за финансиране на следгимназиалното обучение на студент със специфични потребности. Бизнес админът на учебния регион, Кевин Картото, споделя, че парите ще бъдат сложени във фонд, който ще натрупва рента, като се надяват, че това ще разреши стипендиите да продължат с години.

Г-н Картото сподели пред CNN, че това е най-големият подарък, който е виждал през времето си в учебния регион.

Ричард Яблонски, непосредствен другар на госпожа Кава и реализатор на нейното наследство, споделя, че дребното положение, което учителката е натрупала, евентуално е резултат от нейното настойчиво събиране на всяко пени. Дете на Голямата меланхолия, споделя господин Яблонски, приятелката му рядко си купувала нови облекла и не ходела на почивки. Тя даже отказала да купи слуховия уред, от който се нуждаела по-късно в живота си.

 Женевиев Кава

„ Тя беше доста добросърдечна, от време на време строга, само че доста състрадателна надълбоко в себе си “, споделя господин Яблонски пред NewJersey.com. „ Тя беше доста любяща и печелеше хората с красивата си усмивка. “

Други си спомниха отдадеността на госпожа Кава към учебния квартал и по какъв начин тя продължавала да се отбива в часовете даже откакто се пенсионирала през 1990 година Джеймс Кенеди, различен другар, споделя на NewJersey.com, че можела да си спомни детайлности за своите възпитаници от преди години, а от време на време даже им пособия да намерят работа след дипломирането си.

Но учениците на госпожа Виа Кава не са единствените, които ще се възползват от нейната благотворителност: съгласно нейния юрист, Ейприл Савойе, учителката е оставила по 100 000 $ на още пет организации, в това число Ramapo Animal Refuge и Salvation Army.

„ Тъй като тя нямаше най-близко семейство и даже доста не толкоз далечни родственици, за нея имаше смисъл да направи това подаяние “, споделя госпожа Савойе пред CNN.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР